Suroviny
- vepřová panenka
- maďarská klobása
- špek
- 3-4 stroužky česneku
- chilli paprička
- červené víno
- jarní cibulka
- barevné tlustomasé papriky
- cibule
- rajčata
- sádlo
- sůl, pepř, cukr
- brambory
- sladká a pálivá paprika
- přírodní rajčatové pyré
- listová petržel
- panák třešňovice
Na sádle opečeme kostičky slaniny. Přidáme cibuli na hrubo, kostky paprik, nakrájenou chilli papričku, sladkou papriku, pyré z rajčat, drcený česnek, trochu cukru. Přilijeme červené víno. Restujeme, ke konci přidáme nakrájená čerstvá rajčata, pálivou papriku a pár koleček maďarské klobásy.
Brambory pokrájíme na lupínky, prosolíme a pečeme nasucho v troubě.
Medailonky z vepřové panenky prsty naklepeme, posolíme . Opékáme na sádle, otočíme. Přidáme klobásu, posypeme nasekanou petrželkou.
Upečené brambory přidáme do leča, promícháme.
Na pánev do výpeku přidáme trochu leča a panáka třešňovice. Tímto sosem přelijeme servírované maso.
Zdroj: PIKANTNÍ LUPÍNKY S VEPŘOVOU PANENKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář