reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní rožeň měšťanských pánů, čerstvá zeleninka, brambory

  • 3 cibule
  • sůl
  • slanina 200 g
  • olej 100 ml
  • brambory 1 kg
  • žampiony 250 g
  • kuřecí prsíčka 300 g
  • vepřová kýta 300 g
  • chilli 1 špetka
  • hovězí svíčková 300 g
  • sušený tymián 1 lžička
  • mletý zázvor 1 lžička
  • pepř

Svíčkovou a vepřovou kýtu naložíme do směsi oleje, zázvoru a chilli. Kuřecí dáme do oleje s tymiánem a necháme asi hodinu uležet. Napichujeme na špízy s očištěnými žampiony, kolečky cibule a nakrájenou slaninou. Maso grilujeme, dokud není šťavnaté. Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou (dle vlastní chuti a výběru). Nebo s bramborovými čtvrtkami opečenými dozlatova.

Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme podélně na čtvrtky, osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě doměkka asi na 180 stupňů přibližně tři čtvrtě hodiny. Pokud spěcháme, můžeme si brambory předvařit a potom zapéct při 180 stupních dozlatova jen asi 20 minut. Skvěle k nim chutná…

Česnekový dip, který připravíme ze 100 ml zakysané smetany. Smícháme ji s rozdrceným stroužkem česneku a dvěma lžičkami hořčice a podáváme k hlavnímu chodu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-rozen-mestanskych-panu [on-line 23.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.