reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pirohy z tvarohového těsta s masovo – vajíčkovou a brynzovou náplní

Potřebujeme:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 250 g polotučného tvarohu v kostce
  • 1 vejce
  • 1 lžičku vody
  • strouhaný ementál
  • drcený kmín
  • provensálské koření
  • sezamová semínka

Na masovou náplň:

  • 250 g mletého drůbežího masa
  • 2 vejce vařená na tvrdo
  • 1 střední cibulï
  • 1 lžíci oleje
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • mletý černý pepř
  • sůl

Na brynzovou náplň:

  • 250 g brynzy
  • 1 větší uvařenou bramboru
  • 2 stroužky česneku
  • ½ lžičky chilli
  • sůl

Ze změklého másla, mouky a tvarohu dobře vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části, každou vytvarujeme do koule, zabalíme do igelitu a dáme na hodinu do lednice. Z koulí pak vyválíme placky (cca 3 mm silné) a skleničkou vykrajujeme kolečka (průměr cca 10 cm) nebo rádýlkem nařežeme na čtverce. Plníme lžičkou náplněmi do jedné poloviny tak, aby šly tvary přehnout a zůstaly prázdné okraje, které zmáčkneme vidličkou. Okraje těsta je dobré pomašlovat vejcem.

Příprava náplní:
Na lžíci oleje osmahneme cibulku a přidáme drůbeží mleté maso, musíme dobře promíchat a rozmělnit, aby se nespeklo do hrudek. Okořeníme, osolíme a smícháme s nahrubo nastrouhanými (nebo drobně krájenými) vařenými vejci.

Dobře promícháme brynzu s jemně nastrouhanou vařenou bramborou a s utřeným česnekem, chilli a solí. Brambora v tomto případě napomáhá tomu, aby brynza při pečení neutekla z pirohů ven. Přesto je bezpečnější dávat do pirohů méně brynzové náplně, než masové.

Naplněné pirohy potřeme vejcem smíchaným s troškou vody a posypeme libovolnou posypkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem při 170°C do zlatavé barvy (25-30 minut).

Zdroj: Pirohy z tvarohového těsta s masovo – vajíčkovou a brynzovou náplní; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pirohy-z-tvarohoveho-testa-s-masovo-vajickovou-a-brynzovou-naplni.html [On-line 20.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.