Potřebujeme:
Na korpus:
- 3 vejce,
- 80 g krupicového cukru,
- 100 g hladké mouky,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 1 lžičku nastrouhané citrónové kůry,
- 150 g jahodového džemu
Na dohotovení:
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 100 g jahod
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty spojíme a lehce vmícháme prosetou mouku. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Po upečení sundáme z plechu a opatrně odtrhneme papír. Potřeme džemem, stočíme do rolády a necháme asi hodinu odležet. Pak nakrájíme na plátky, ozdobíme šlehačkou a jahodami.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/piskotova-rolada-s-jahodovym-dzemem-30-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář