Ingredience
- Čerstvý listový špenát
- 1 cibule
- 4 vejce
- 1 lžíce másla
- 50 ml světlého piva
- Sůl
- Pepř
- Olej
- 100 g hermelínu
- Pažitka
Cibulku nakrájíme najemno a orestujeme. Žloutky a bílky oddělíme a dáme do dvou mís. K žloutkům dáme pivo, nahrubo nakrájený špenát, orestovanou cibulku a sůl. Bílky osolíme a ušleháme do sněhu. Potom je jemně vmícháme do směsi se žloutky.
Těsto vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a povrch posypeme sýrem. Pečeme přikryté poklicí 5 – 6 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Nakonec omeletu posypeme nasekanou pažitkou.
Zdroj: Pivní omeleta se špenátem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2548-pivni-omeleta-se-spenatem/ [On-line 09.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář