reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pivní s čedarem

Ingredience

  • tmavé pivo 350 ml
  • drůbeží vývar 500 ml
  • plnotučné mléko 250 ml
  • smetana na vaření 250 ml
  • cibule 2 kusy
  • máslo 4 lžíce
  • hladká mouka 3 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • tymiánové lístky 1 lžička
  • mletá paprika 1 lžička
  • worcesterská omáčka 1 lžička
  • hořčice 1 lžička
  • vyzrálý čedar 340 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • opečený plátek rohlíku 1 dávka

V hrnci na másle na střední stupeň opečeme dosklovata cibuli. Přidáme česnek a tymián a mícháme další minutu. Poprášíme moukou a cibulovou jíšku mícháme další tři minuty. Přidáme mletou červenou papriku, pepř, hořčici a sůl. Vaříme další minutu. Zalijeme pivem, vývarem, smetanou a mlékem. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň, přiklopíme a necháme za občasného bublání vařit asi 20 minut. Polévku pak propasírujeme sítem a ochutíme worcesterem. Dokud je horká, postupně v ní rozmícháme i čedar. Musí se rozpustit. Kdyby polévka začala hrudkovatět, rozmixujeme ji. Dle potřeby dosolíme a podáváme s krutony z rohlíku.

Zdroj: Pivní s čedarem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pivni-s-cedarem [On-line 28.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.