4–6 porcí
Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 2 lžíce oleje extra virgin
- 1 kostka droždí
- 5 dl vlažné vody
- sůl
Ingredience
- 300 g loupaných rajčat v plechovce
- 300 g mozzarelly
- pár lístků bazalky
- 6 ančoviček
- špetka cukru
- špetka soli
- olej extra virgin
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme ho s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečicí plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě ? látka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
Zdroj: S Italem v kuchyni 14.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=697&u=342
Poslední tip, trik či komentář