reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná jablka Tufahija

Suroviny :

  • cukr krystal – množství podle bodu 1)
  • 4 jablka
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 30 g změklého másla
  • 20 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce medu
  • špetka mleté kávy
  • 200 g smetany ke šlehání, ušlehané

1) Do hrnce (neměl by být o moc větší, než zaberou jablka postavená vedle sebe) dejte tolik vody, aby byla jablka téměř ponořená – můžete si to vyzkoušet tím, že je tam na chvíli zkusmo dáte, ale pak zase vyndáte (jejich chvíle teprve přijde). Do studené vody vsypejte cukr – mělo by ho být skoro stejně, jako je vody. Přidejte citronovou šťávu a svařte za občasného zamíchání na jednolitý sirup.

2) Jablka oloupejte, vykrojte z nich jadřince, a vložte do sirupu. Vařte je 8 minut. Pak je opatrně vyndejte a nechte okapat.

3) Máslo našlehejte vidličkou, vmíchejte do něj ořechy, med, kávu, a polovinu šlehačky. Touto směsí naplňte připravená jablka.

4) Polijte troškou sirupu, ve kterém se jablka vařila, a ozdobte zbytkem šlehačky. Můžete přidat snítku meduňky nebo cokoliv na ozdobu.

Zdroj: Plněná jablka Tufahija; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-z-1-dilu-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 27.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.