Ingredience
- prsní řízky 1 kg
- brambory 1 kg
- niva 200 g
- šunka 100 g
- plátky eidamu 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- koření na brambory 1 dávka
- tmavá jíška 1 dávka
- voda 150 ml
- stroužek česneku 1 kus
Kuřecí prsa omyjeme a v polovině ze strany nařízneme, uděláme kapsu a rozevřeme. Prsa plníme sýry a šunkou. Posypeme grilovacím kořením a spíchneme špejlí. Na pánvi maso po obou stranách dobře orestujeme a poté maso vyndáme a z výpeku připravíme si sos k masu.
Do výpeku přidáme vodu a podle chuti dochutíme solí a pepřem. Nakonec zahustíme tmavou jíškou.
Brambory ve slupce si důkladně očistíme a nakrájíme na měsíčky. Ochutíme solí a majoránkou a vyskládáme na plech. Polijeme olivovým olejem a přidáme rozetřený česnek.
Zdroj: Plněná kuřecí kapsa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-kureci-kapsa [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář