Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
- schwarzwaldská šunka 100 g
- čerstvé bylinky
- česnek 2 stroužky
- měkký tavený sýr 100 g
- drůbeží vývar 300 ml
- červené víno 300 ml
- hnědý cukr 1 lžíce
- olej
- sůl
- pepř
Šťouchané brambory:
- brambory 500 g
- máslo 100 g
- smetana 100 ml
- mladé cibulky 3 ks
- sůl
- bílý pepř
Kuřecí prsa nařízněte ostrým nožem uprostřed tak, aby vznikla kapsa. V misce smícháme česnek, bylinky a měkký sýr. Směsí naplňte každé prsíčko. Každý kus masa obalte dvěma plátky šunky, osolte a opepřete a zatáhněte na rozžhaveném oleji na pánvi. Poté prsa přendejte do zapékací misky a pečte 10 minut v troubě rozehřáté na 180˚C. Na pánvi do výpeku přidejte vývar, cukr a víno a vařte, dokud mírně nezhoustne. Kuřecí prsa vyndejte z trouby a na chvíli je ještě dejte povařit do pánve. Vyjměte a nechte chvíli odpočinout.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, důkladně rozšťoucháme a podáváme s kuřecími prsíčky nakrájenými na plátky, nebo překrojenými šikmým řezem.
Zdroj: Plněná kuřecí prsa v schwarzwaldské šunce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-kureci-prsa-v-schwarzwaldske-sunce [On-line 06.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář