Potřebujeme:
- vepřovou panenku
- 2 nožičky taliánů
- mletou papriku
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibuli
- palici česneku
- kuskus
- vývar z taliánů
- špetku kardamomu
- strouhaný zázvor
- šalotku
Do panenky udělejte nožem kapsu a zasuňte do ní nožičky taliánu. Položte ji do zapékací mísy, přidejte rozpůlenou cibuli řezem dolů a palici česneku se seříznutým vrškem. Mísu překryjte alobalem a pečte při 180° asi hodinku.
Na pánvi s olejem si mezitím nechte provonět zázvor a kardamom, poduste se šalotkou, zalijte vývarem z taliánů a přelijte na kuskus. Zakryjte a nechte vstřebat všechnu vodu. Hotový kuskus přidejte k řezu upečené panenky.
Zdroj: Plněná panenka přelitá křenovou omáčkou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/plnena-panenka-prelita-krenovou-omackou.html [On-line 16.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář