reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná panenka přelitá křenovou omáčkou

Potřebujeme:

  • vepřovou panenku
  • 2 nožičky taliánů
  • mletou papriku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 1 cibuli
  • palici česneku
  • kuskus
  • vývar z taliánů
  • špetku kardamomu
  • strouhaný zázvor
  • šalotku

Do panenky udělejte nožem kapsu a zasuňte do ní nožičky taliánu. Položte ji do zapékací mísy, přidejte rozpůlenou cibuli řezem dolů a palici česneku se seříznutým vrškem. Mísu překryjte alobalem a pečte při 180° asi hodinku.
Na pánvi s olejem si mezitím nechte provonět zázvor a kardamom, poduste se šalotkou, zalijte vývarem z taliánů a přelijte na kuskus. Zakryjte a nechte vstřebat všechnu vodu. Hotový kuskus přidejte k řezu upečené panenky.

Zdroj: Plněná panenka přelitá křenovou omáčkou; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/plnena-panenka-prelita-krenovou-omackou.html [On-line 16.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.