Suroviny
- rajčata 5 větších
- bazalka 1 svazek
- měkký tučný tvaroh 150 g
- strouhaný parmezán 3 lžíce
- žloutek 2 ks
- prolisovaný česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř čerstvě mletý
- bílek 2 ks
- tuk na vymazání
Rukolový salátek
- rukola 1 balík
- balsamico ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Z rajčat odkrojíme horní části jako víčka. Semena vydlabeme lžičkou až na čistou dužninu. Víčka nakrájíme na kostičky. Bazalkové listy nadrobno nasekáme a zamícháme do tvarohu. Přimícháme dvě lžíce parmazánu, žloutky, česnek a rajčatové kostičky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme ho do tvarohové hmoty. Vydlabaná rajčata uvnitř osolíme a opepříme. Naplníme je tvarohovou hmotou a poskládáme do vymazané nádoby (nebo na pečicí papír). Posypeme zbývajícím parmazánem a zasuneme na střední lištu. Zapékáme dozlatova asi 15 minut.
Do rukoly přidáme olivový olej a ocet balsamico dle chuti, poté dochutíme pepřem a solí.
Toust dáme do toustovače zapéct a poté z toustu vykrojíme kolečko.
Zdroj: Plněná rajčata na toustu a rukolovém salátku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-rajcata-na-toustu-rukolovem-salatku [On-line 01.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář