reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Makovec v čokoládě s domácí skořicovou zmrzlinou a šlehačkou

Suroviny

  • celý mák 1 hrnek
  • mléko 2 hrnky
  • polohrubá mouka 2 hrnky
  • cukr 1 hrnek
  • olej 1/2 hrnku
  • prášek do pečiva 1 ks
  • vejce 2 ks

Poleva

  • čokoláda na vaření 2 ks
  • máslo trochu
  • smetana trochu

Zmrzlina

  • smetana ke šlehání 500 ml
  • bílý jogurt 250 ml
  • skořice 2 lžičky
  • žloutek 4 ks
  • med 8 lžic
  • oříšky dle chuti

Nejdřív si upečeme makovec. Mák necháme alespoň hodinu namočený v mléce. V jedné míse smícháme olej, žloutky, cukr, přisypeme mouku s kypřicím práškem, mléko s mákem a nakonec lehce vmícháme dotuha vyšlehaný sníh z bílků. Dáme péct do předehřáté trouby na 170°C asi na 45 minut, pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané dortové formě.

Skořicovou zmrzlinu si připravíme tak, že smícháme žloutky s medem a skořicí, bokem vyšleháme dotuha šlehačku a jemně vmícháme jogurt, poté spojíme všechny ingredience a nakonec posypeme malými kousky ořechů, uložíme do misky s víkem a dáme mrazit, občas promícháme, aby nám nevznikly krystalky.

Makovec přelijeme horkou polevou. Tu si uděláme tak, že ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přilijeme trošku smetany a zjemníme máslem. Makovec podáváme s kopečkem zmrzliny a domácí šlehačkou.

Zdroj: Makovec v čokoládě s domácí skořicovou zmrzlinou a šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/makovec-v-cokolade-s-domaci-skoricovou-zmrzlinou-slehackou  [On-line 01.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.