- 1 kg vepřové panenky
- 200 g plátkového sýra
- 200 g šunky
- 1 červená paprika
- 1 lžička steakového koření
- 2 lžíce oleje na smažení
Vepřové panenky zbavené tuku a blanek nařízneme na plát, naklepeme a z obou stran okořeníme. Maso poklademe plátky šunky a sýra, do středu dáme pokrájenou papriku a zavineme do roládky. Můžeme zpevnit motouzem nebo jehlou. Opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Podlijeme trochou vody a necháme vydusit šťávu. Hotovou panenku krájíme na plátky.
Česnekové brambory
- 1 kg nových brambor
- 5 stroužků česneku – dle chuti
- 100 g másla
- 1 lžička soli
Brambory se slupkou omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit – ne zcela doměkka. Pak scedíme, nařízneme a potřeme rozehřátým máslem smíchaným s česnekem. Zabalíme do alobalu a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-veprova-panenka [on-line 4.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář