- 4 chlebové bochníčky (20 dkg)
- 3 velké cibule
- 50 g sádla
- 500 g libového vepřového masa (nejlépe plec)
- malá hlávka zelí nebo půlka větší hlávky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- kečup podle chuti
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na širší nudle nakrájené maso, orestujeme je, osolíme a opepříme a mírně podlité dusíme do polo-měkka. Zelí očistíme a nakrájíme na čtverečky, dvě třetiny přidáme k poloměkkému masu a dusíme dál pod poklicí. Když je maso měkké, přidáme zbylou třetinu zelí a krátce ještě povaříme, ochutíme česnekem utřeným se solí a kečupem. Naplníme bochníčky, které skrojíme a vydlabeme část střídky. Nejlépe před plněním krátce rozpečeme v troubě.
Poslední tip, trik či komentář