reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněné chlebové bochníčky s balkánským zelím

 

  • 4 chlebové bochníčky (20 dkg)
  • 3 velké cibule
  • 50 g sádla
  • 500 g libového vepřového masa (nejlépe plec)
  • malá hlávka zelí nebo půlka větší hlávky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • kečup podle chuti

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na širší nudle nakrájené maso, orestujeme je, osolíme a opepříme a mírně podlité dusíme do polo-měkka. Zelí očistíme a nakrájíme na čtverečky, dvě třetiny přidáme k poloměkkému masu a dusíme dál pod poklicí. Když je maso měkké, přidáme zbylou třetinu zelí a krátce ještě povaříme, ochutíme česnekem utřeným se solí a kečupem. Naplníme bochníčky, které skrojíme a vydlabeme část střídky. Nejlépe před plněním krátce rozpečeme v troubě.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.