- 4 chlebové bochníčky
- 600 g zadního hovězího masa
- 50 g slaniny
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 ml bílého suchého vína
- 2 papriky, 2 rajčata
- 1 lžíce sterilovaného hrášku
- sůl, pepř, saturejka, majoránka
- zelená cibulka na ozdobu
Očištěné maso nakrájíme na hranolky. Drobně nakrájenou slaninu rozškvaříme, zpěníme na ní nakrájenou cibuli, přidáme drcený česnek, oloupaná rajčata, nakrájené papriky a maso. Vše orestujeme, podlijeme vínem, osolíme, přidáme všechno koření a dusíme pod poklicí na mírném plameni doměkka. Šťávu jen nepatrně podléváme vodou. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek. Naplníme rozkrojené a částečně vydlabané bochníčky, ozdobíme a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář