Suroviny
- pepř
- mleté maso 200 g
- žampiony 250 g
- tandoori masala 1 lžička
- vejce 1 ks
- tvrdý sýr 100 g
- malá cibule 1 ks
- sladká paprika 1/2 lžičky
- sůl
Žampióny očistíme, zbavíme noh a mírně vyřízneme vnitřek. Nesolíme.
Příprava směsi: Mleté maso smícháme s nadrobno pokrájenou cibulí, vajíčkem, půlkou lžičky sladké papriky, špetkou pepře a soli. Kdo chce, může přidat pro říz chilli omáčku a lžičku koření tandoori masala.
Žampióny vrchovatě naplníme masovou směsí a do středu vtlačíme nastrouhaný sýr (množství jako když nabíráme špetku) a ještě posypeme navrchu. Takto naplněné houby vyskládáme na plech a pečicí papír a pečeme v troubě zhruba 20 minut na 200°C.
Zdroj: Plněné zapečené žampióny; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnene-zapecene-zampiony [On-line 10.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář