Ingredience
- hovězí roštěná 1 kg
- žampiony (možno i jiné houby) 250 g
- sůl, pepř 1 dávka
- slanina 250 g
- sádlo 1 dávka
- bylinky na ozdobu – jarní cibulka, petržel apod. 1 dávka
- na bramborové pusinky: 5 5
- brambory 1 kg
- máslo 1 dávka
- mléko 100 ml
- sůl a pepř 1 dávka
- vejce 2 kusy
- strouhaný nebo tavený sýr 1 dávka
Postup:
1. Nejprve si připravíme náplň do měšců. Na pánvi osmahneme anglickou slaninu se žampiony a vejci.
2. Hovězí roštěnou naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme a naplníme připravenou směsí. Takto naplněnou roštěnou zavazujeme do tvaru měšce.
3. Na bramborové pusinky si oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozmačkáme. Přidáme máslo, mléko, sýr a šlehačem vyšleháme hustší kaši. Dále vmícháme žloutky. Bramborovou kaši dáme do sáčku na zdobení dortů a vytlačujeme na tukem vymazaný pekáč. Dáme do předem rozehřáté trouby na chvíli zapéct.
Zdroj: Plněný měšec; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plneny-mesec [On-line 31.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář