reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plzeňský guláš, karlovarský knedlík, šumavský knedlík, sázené vejce, opečená klobása

  • hovězí kližky 2 kg
  • cibule 500 g
  • mletá paprika 1 lžička
  • malá plechovka piva 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • česnek 3 stroužky
  • chléb na zahuštění 1 balení
  • majoránky na dochucení 1 špetka
  • vejce 5 kusů
  • malé pikantní klobásky/ nebo 2 větší 5 kusů

Karlovarský knedlík

  • starší housky 5 kusů
  • mléko 1/8 l
  • hrubá mouka 1 hrst
  • zelená petržel 1 hrst
  • prášek do pečiva 0.5 kusu
  • vejce 1 kus

Šumavský knedlík

  • brambory uvařené ve slupce 1 kg
  • vejce 1 kus
  • hrubá mouka dle potřeby
  • nakrájená houska 1 kus
  • sůl 1 špetka

Na cibulovo-paprikovém základu si orestujeme kostky kližky, maso zalijeme pivem a dusíme do měkka. Dochutíme solí, pepřem, česnekem, zahustíme chlebem a nakonec přidáme majoránku. Nakonec usmažíme z vajec volská oka a na cibuli klobásku a podáváme ji navrch k masu, knedlíkům a omáčce.

Na karlovarský knedlík si nakrájíme housky na kostičky a navlhčíme je mlékem, v němž jsme si rozmíchali vejce. Přidáme hrubou mouku dle potřeby, zelenou petržel, něco prášku do pečiva a promícháme. Knedlík zabalíme do potravinářské fresh folie a vaříme 15 – 20 minut, jednou obrátíme.

Na šumavský knedlík potřebujeme vystydlé uvařené a nastrouhané brambory, které promícháme s vejcem, hrubou moukou a na kostky nakrájenou houskou. Těsto osolíme a vypracujeme válce knedlíku, který vaříme maximálně 20 minut a krájíme na plátky.

Zdroj: Plzeňský guláš; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plzensky-gulas [On-line 25.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.