Suroviny
- velké brambory 4 ks
- houby hrstka
- mrkev 1 ks
- celer kousek
- pepř
- sůl
- česnek 2 stroužky
- hladká mouka 1 lžíce
- olej
- máslo ořech
- majoránka
Houby si předem namočíme do vody, aby změkly. Oškrábeme si mrkev a celer a oloupeme brambory, které nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody společně s houbami a též pokrájenou mrkví a celerem. Na oleji si z kousku másla a lžíce mouky uděláme světlou jíšku, kterou zavaříme do polévky. Bramboračku opepříme, přidáme dva rozmačkané stroužky česneku a již jen chvilku povaříme. Vypneme plamen, dochutíme a nakonec přidáme sušenou majoránku.
Zdroj: Poctivá bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/poctiva-bramboracka-0 [On-line 25.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář