reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Poctivá česnečka z Kožlan

Suroviny

  • uzené maso 0,5 kg
  • větší cibule 1 ks
  • větší brambory 1 ks
  • česnek 10 stroužků
  • sůl
  • bujón 1/2 kostky
  • rohlík 2 ks
  • strouhaný tvrdý sýr
  • pepř
  • majoránka
  • olej nebo sádlo

Nejdřív si uvaříme vývar z uzeného masa a cibule, když je maso asi po půl hodině měkké, vyndáme cibuli a maso, které nakrájíme hodně nadrobno a vrátíme do vývaru. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, prolisujeme česnek, bujon na dochucení a sůl, je-li třeba, a vaříme do změknutí brambor. Mezitím si pokrájíme rohlíky na kostičky a připravíme si krutony. Hotovou polévku podáváme s krutony, posypanou sýrem, dle chutí můžeme nakonec okořenit ještě majoránkou.

Zdroj: Poctivá česnečka z Kožlan; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/poctiva-cesnecka-z-kozlan  [On-line 28.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.