Suroviny
- uzené maso 0,5 kg
- větší cibule 1 ks
- větší brambory 1 ks
- česnek 10 stroužků
- sůl
- bujón 1/2 kostky
- rohlík 2 ks
- strouhaný tvrdý sýr
- pepř
- majoránka
- olej nebo sádlo
Nejdřív si uvaříme vývar z uzeného masa a cibule, když je maso asi po půl hodině měkké, vyndáme cibuli a maso, které nakrájíme hodně nadrobno a vrátíme do vývaru. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky, prolisujeme česnek, bujon na dochucení a sůl, je-li třeba, a vaříme do změknutí brambor. Mezitím si pokrájíme rohlíky na kostičky a připravíme si krutony. Hotovou polévku podáváme s krutony, posypanou sýrem, dle chutí můžeme nakonec okořenit ještě majoránkou.
Zdroj: Poctivá česnečka z Kožlan; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/poctiva-cesnecka-z-kozlan [On-line 28.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář