reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podzimní kotleta s kořenovou zeleninou a batátovým pyré

Suroviny

  • jehněčí kotleta 5 ks
  • mrkev 4 ks
  • máslo
  • smetana
  • cibule 2 ks
  • petržel 3 ks
  • cukr
  • řapíkatý celer 1 ks
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • med
  • ocet 1 lžíce
  • olivový olej
  • batáty

Kotletu si opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Osolíme, opepříme a potřeme marinádou z olivového oleje, zázvoru a česneku. Na rozpálené pánvi restujeme cca 3-5 minut z každé strany. Přendáme na plech a potřeme medem. Dopečeme do zlatova za 8-10 minut.
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka asi 20 minut. Z uvařených batátů slijeme přebytečnou vodu, přidáme smetanu, máslo, sůl, pepř a rozmixujeme na pyré.
Kořenovou zeleninu si očistíme, nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvičce. Osolíme, opepříme a přidáme lžičku cukru nebo medu, aby zelenina zkaramelizovala a zezlátla, dochutíme octem.

Zdroj: Podzimní kotleta s kořenovou zeleninou a batátovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/podzimni-kotleta-s-korenovou-zeleninou-batatovym-pyre  [On-line 17.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.