reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podzimní ovocný závin se šlehačkou

Suroviny

  • skořice

Těsto:

  • hladká mouka 250 g
  • sůl 1 špetka
  • kypřicí prášek 1 špetka
  • hrozinky
  • ocet 1 lžíce
  • tuk na pečení 100 g
  • vlažná voda 2 lžíce
  • oříšky
  • rozdrcené piškoty 1 hrst
  • šlehačka
  • vanilkový lusk

Náplň:

  • jablko 2 ks
  • hruška 2 ks
  • máslo 2 lžíce
  • cukr 2 lžíce

Ingredience na těsto zpracujeme na vále. Až bude těsto hladké a nebude se lepit, zabalíme je do potravinářské fólie a uložíme na půl hodiny do lednice. Mezitím si v kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme na kostičky pokrájené ovoce, skořici, hrozinky a oříšky a tři minuty dusíme. Těsto vyválíme, posypeme rozdrcenými piškoty, poklademe na něj lehce vychladlou směs, zabalíme, potřeme mlékem a pečeme 45 minut na 175°C, nebo dokud nezezlátne. Podáváme s vyšlehanou šlehačkou se semínky vanilky.

Zdroj: Podzimní ovocný závin se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/podzimni-ovocny-zavin-se-slehackou  [On-line 23.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.