Suroviny
- Uzené
Chléb:
- hladká mouka 3 hrnky
- voda 1,5 hrnku
- sušené droždí 1/2 lžičky
- sůl 1,5 lžičky
- drcený kmín
Z uvedených surovin si uhněteme těsto, které přikryjeme fólií a necháme 12-18 hodin kynout v pokojové teplotě. Druhý den těsto vyndáme a přehneme, vytvarujeme bochník a necháme ještě další hodinu kynout.
Troubu předehřejeme a dáme do ní vyhřát nádobu (větší hrnec, kastrol, pekáčeks poklicí) na pečení. Do nádoby přendáme těsto a pečeme 30 minut přikryté a 20 minut odkryté.
Zdroj: Poklad z udírny, domácí chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/poklad-z-udirny-domaci-chleb [On-line 12.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář