(cca 4 porce)
- 500 g kuřecích stehen
50 g másla
2 cibule
4 lžíce drcených rajčat
4 lžíce jasmínové rýže
1l kuřecího vývaru
1/4 l mléka
50 g kokosového mléka
3 lžičky kari
1/2 lžičky hřebíčku
1 lžička bílého pepře
1 lžička mletého kmínu
1/4 lžičky mleté skořice
1 citron
sůl
(chilli)
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na másle do zlatova. Přidáme kousky kuřecích stehen, a až se maso zatáhne, přisypeme kari, natlučený hřebíček, mletý pepř, kmín, skořici a trochu soli. Krátce orestujeme, přidáme drcená rajčata a rýži, zalijeme vývarem a dusíme asi půl hodiny, dokud rýže nezměkne. Poté přidáme mléko, které jsme předem smíchali s mlékem kokosovým a varem zredukovali na polovinu, a plátky citronu. Krátce provaříme a na závěr můžeme dochutit citronovou šťávou, solí a trochou chilli. Tuto polévku podáváme spolu s miskami naplněnými vařenou rýží, čtvrtkami natvrdo uvařených vajec, měsíčky citrónu, strouhaným kokosem, kousky opečené slaniny a chilli papričkami.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/238-polevka-milagutannir-mulligatawny/
Poslední tip, trik či komentář