Ingredience
- menší balení červené čočky 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- kmín 1 dávka
- větší mrkev 1 kus
- půl citronu 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme česnek a smažíme 2–3 minuty. Přidáme kmín a kolečka mrkve, minutu smažíme, než mrkev zavadne. Pak přidáme opláchnutou čočku, litr a půl vody, sůl, pepř a vaříme 30–40 minut. Za tu dobu červená čočka změkne a polévka zhoustne.Hotovou polévku okyselíme citronovou šťávou, případně trochu zředíme, je-li příliš hustá, rozmixujeme a podáváme.
Zdroj: Polévka z červené čočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-cervene-cocky-0 [On-line 14.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář