8 porcí
- 4 menší červené řepy
- 1 l vody
- 1 lžička červené kari pasty
- 1 cibule
- 20 g zázvoru
- 40 ml slunečnicového nebo sezamového oleje
- 30 g namočených hub shitake
- 20 ml rybí omáčky
- limetová šťáva
- 1 ks pak choi
- 100 g tofu
- 1 hrst sójových výhonků
- 1 svazek koriandru
- 250 ml kokosového krému
Oloupanou červenou řepu uvaříme vcelku doměkka ve vodě s kari pastou.
Když je řepa vařená, vyjmeme ji a nakrájíme na klínky.
Cibuli nakrájíme na klínky, zázvor na jemné nudličky.
V hrnci rozpálíme sezamový olej, orestujeme nakrájenou zeleninu se zázvorem, přidáme vymačkané houby shitake, osmahneme, zalijeme vývarem z řepy a povaříme asi 10 minut, dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou.
Pak choi nakrájíme na nudličky, tofu na kostky a vložíme do talíře, zalijeme horkou polévkou, zakápneme kokosovým krémem, přidáme sójové výhonky a nasekaný koriandr.
Zdroj: Polévka z červené řepy s kokosovým mlékem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1750-polevka-z-cervene-repy-s-kokosovym-mlekem/ [On-line 06.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář