Suroviny
- krutony dle chuti
- dýně Hokkaidó 1 ks
- cibule 1 ks
- brambora 1 ks
- kokosové mléko 200 ml
- kuřecí nebo zeleninový vývar 750 ml
- kari koření 2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- červená paprička 1-2 ks
- olivový olej
Přichystejte si větší hrnec, do kterého nalijete olivový olej. Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli, chilli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte nakrájené kousky dýně Hokkaidó a brambory, posypte kari kořením. Minutu nebo dvě restujte. Do hrnce přilijte kokosové mléko, přikryjte poklicí a duste, dokud brambory a dýně nezměknou.
Dýňovou polévku nechte vychladnout, nalijte do mixéru a vymixujte, dokud polévka nebude mít hladkou a krémovou konzistenci. Nakonec dýňovou polévku trochu ohřejte a podávejte s krutony, které byly usmažené na olivovém oleji, másle a posypané bylinkovou směsí.
Zdroj: Polévka z dýně Hokkaidó s chilli, kokosem a kari; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-dyne-hokkaido-s-chilli-kokosem-kari [On-line 04.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář