Suroviny
- zralá rajčata 4 ks
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- cherry rajčátka 8 ks
- kuřecí vývar 1 l
- rajčatový protlak 250 ml
- sůl
- pepř
- olivový olej
- hrášek na ozdobu
- kukuřice na ozdobu
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Cibule nakrájíme na střední proužky. Česnek oloupeme a vložíme do rajčat, aby se nespálil. Vše dáme na vymaštěný plech nebo do remosky, osolíme, opepříme a dáme péct na čtyřicet minut do trouby na 180°C, dokud rajčata nezmenší objem asi na polovinu. Necháme vychladnout.
Zahřejeme vývar a přidáme k němu rajčatový protlak. Přidáme pečenou zeleninu a vaříme na mírném ohni deset minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme, případně dochutíme solí a pepřem.Při podávání dozdobíme hráškem, kukuřicí a lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: Polévka z pečených rajčat; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-pecenych-rajcat [On-line 05.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář