- uzená žebírka 800 g
- čočka 100 g
- masoxy 2 kusy (doporučujeme 1 l hovězího vývaru)
- větší mrkev 1 kus
- celer 0.5 kusu
- petrželka na ozdobu 1 hrst
Uzená žebírka si dáme vařit, po asi 45 minutách je vyndáme, necháme vychladnout, obereme maso, které vložíme zpátky do polévky. Přidáme předem propláchnutou a namočenou čočku a vaříme, až je čočka poloměkká. Pak přidáme zeleninu, kterou si nastrouháme najemno, nebo ji nasekáme na malé kousky. Přidáme polévkové kostky, ale s citem, ať polévku nepřesolíme, žebírka jsou sama o sobě slaná (tento krok v případě vývaru vynechat).
Zdroj: Polévka z uzených žebírek s čočkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-uzenych-zebirek [On-line 18.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář