Zuppa all‘ Ortolana
(4 porce)
- 100 g bílých fazolí
- 250 g čerstvého špenátu
- cibulka
- mrkev
- řapíkatý celer
- sýr typu parmazán
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je v té samé vodě uvaříme do podoby „al dente“. V hrnci na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme špenátové listy a necháme povařit. Vše zalijeme vývarem z fazolí a postupně přidáme i uvařené fazolky. Povaříme ještě 5 minut, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s hoblinkami parmazánu.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Zuppa-all-Ortolana/
Poslední tip, trik či komentář