Suroviny
- 4 šalotky
- čekankový puk
- parmská šunka
- hnědý cukr
- dýně Hokaido
- cherry rajčata
- citron
- polníček a směs salátů
- sůl, pepř, olivový olej
- bryndza
- plochá petržel
- na ozdobu: pomeranč, rybíz, kiwi
Dýní oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na proužky. Povaříme 5 min v osolené vodě. Plátky parmské šunky naplníme bryndzou a složíme kapsičky. Opečeme nasucho na pánvi, aby se sýr roztavil.
Zálivka na salát: šalotka, zelená petržel, vinný ocet, sůl, hnědý cukr, olivový olej. Vše rozsekáme v drtiči.
Na pánev nasypeme hnědý cukr, karamelizujeme, přidáme trochu dýňového vývaru, vložíme povařenou dýni a opékáme.
Zdroj: POLNÍČKOVÝ SALÁT S PARMSKOU ŠUNKOU A BRYNDZOU A ZKARAMELIZOVANÁ DÝNĚ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář