Pikantní masové kuličky
(4-6 porcí)
- 1kg mletého hovězího masa
1 plechovka loupaných rajčat
1 lžíce balsamikového octa
2-3 plátky starého pečiva
1 dl mléka
4 vejce
parmazán
1 feferonka
3 stroužky česneku
petrželka
1 lžíce cukru
olej na smažení
olej extra virgin
sůl, pepř
V pánvi na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme loupaná rajčata a necháme prohřát. Česnek odstraníme. Rajčata rozmačkáme, aby vznikla hustší omáčka. Přidáme nasekanou feferonku, lžíci cukru a lžíci balsamikového octa. Omáčk je hotová.
Mleté maso smícháme s vejci, nasekanou petrželkou a strouhaným parmazánem podle chuti. Přidáme nakrájené pečivo, které jsme předtím namočili do mléka a vyždímali, dochutíme solí a pepřem a kapkou olivového oleje a vše důkladně promícháme. Namočíme si ruce ve vodě a vytvoříme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které osmažíme v oleji.
Masové kuličky podáváme s pikantní rajčatovou omáčkou.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Polpetine-di-carne/
Poslední tip, trik či komentář