Suroviny:
- hovězí hrudí
- mrkev
- petržel
- řapíkatý celer
- cibule
- javorový sirup
- bourbon
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- vývar
- tymián
- 2 kuličky nového koření
- barevný pepř
- římský kmín
- bobkový list
- olivový
- olej
- sůl
Vrstvu tuku nařízněte a maso pořádně osolte z obou stran. Do hmoždíře nasypte koření: barevný pepř, nové koření, římský kmín a bobkový list a rozmělněte.
Rozdrcené koření vmasírujte do masa. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte maso.
Opečte z obou stran, potom vyndejte stranou a na pánev nasypte nakrájenou zeleninu, kterou podlijte vývarem a zakápněte javorovým sirupem, bourbonem a rajčatovým protlakem. Přidejte tymián a osolte.
Část zeleniny dejte na dno pekáče, pak vložte maso a navrch posypte zbytkem zeleniny. Přiklopte pokličkou a pečte při 140 stupních zhruba 2,5 hodiny. V průběhu polévejte vypečenou šťávou.
Upečené maso vyndejte stranou a nechte odpočinout. Vypečenou šťávu přelijte do hrnce, naběračkou seberte přebytečný tuk a šťávu nechte svařit.
Nakrájené maso nandejte na talíř, přidejte trochu upečené zeleniny, ozdobte nakrájenou petrželkou a polijte vypečenou šťávou.
Zdroj: POMALU PEČENÉ HOVĚZÍ HRUDÍ S JAVOROVÝM SIRUPEM; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-sefovo-premierove-menu-pro-muze [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář