Ingredience pro přípravu receptu:
- vepřový bůček 600 g
Marináda
- 2 stroužky – česnek
- 1 lžíce – olivový olej
- 1 špetka – kmín
- 1 špetka – sůl
- 1 špetka – čerstvě namletý pepř
Na potířání
- hustá tmavá domácí višňová marmeláda
- 50 ml – bílé víno
Připravte si marinádu. V misce smíchejte utřený česnek, olivový olej, kmín, sůl a pepř. Bůček vložte do pekáče, pokrájejte kůži a do zářezů a na maso vetřete připravenou směs. Přikryjte fólií a na hodinu uložte do lednice.
Předehřejte troubu na 150 stupňů C.
Podlijte maso 50 ml vody, přikryjte alobalem a vložte do trouby. Maso se bude pomalu péct přibližně 2 hodiny. Vyndejte bůček z pekáče, odřízněte z něj tučnou kůži, pokud chcete, a vraťte zpět do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 220 stupňů C.
Zatímco se maso peče, připravte si směs na potírání. Marmeládu spolu s vínem zahřívejte v malém rendlíčku, než začne směs bublat a bude lepkavá.
Takto připravenou směsí přelijte bůček a nezakrytý pečte dalších 15-20 minut, dokud nebude zlatohnědý.
Nakrájejte na plátky a servírujte.
Zdroj: Pomalu pečený bůček potíraný marmeládou; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/pomalu-peceny-bucek-potirany-marmeladou.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář