reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomerančová roláda babičky Emilky

  • 14 dkg cukru
  • 3 žloutky
  • pomeranč
  • 17dkg uvařených brambor
  • lžíce hrubé mouky
  • mléko
  • máslo

7 dkg cukru se tře se 2 žloutky čtvrt hodiny, k tomu se přidá z poloviny pomeranče nastrouhaná kůra a šťáva, 17 dkg uvařených, studených, rozstrouhaných brambor, lžíce hrubé mouky a hodně tuhý sníh ze tří bílků. Plech vymazaný máslem se vysype moukou, těsto se na něm rozprostře „na prst tlustě“ a dozlatova se upeče v předem vyhřáté troubě.

Krém

  • 15 lžic mléka
  • 7 dkg cukru
  • šťáva z půlky pomeranče
  • lžíce hrubé mouky
  • jeden žloutek
  • 5 dkg másla

ngred5ence kvedlá0e na plotně, až to zhoustne (pozor, nepřipálit). Vychladlý krém se namaže na polovinu placky, poklade se na kousky nakrájenými dílky z půlky pomeranče, zabalí se do rolády a dá do studena. Pak se nakrájí na řezy a ozdobí neslazenou ušlehanou šlehačkou. (Zde jsem si dovolila přesně citovat recept babičky Emilky)

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancova-rolada-babicky-emilky

1 comment to Pomerančová roláda babičky Emilky

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.