- 14 dkg cukru
- 3 žloutky
- pomeranč
- 17dkg uvařených brambor
- lžíce hrubé mouky
- mléko
- máslo
7 dkg cukru se tře se 2 žloutky čtvrt hodiny, k tomu se přidá z poloviny pomeranče nastrouhaná kůra a šťáva, 17 dkg uvařených, studených, rozstrouhaných brambor, lžíce hrubé mouky a hodně tuhý sníh ze tří bílků. Plech vymazaný máslem se vysype moukou, těsto se na něm rozprostře „na prst tlustě“ a dozlatova se upeče v předem vyhřáté troubě.
Krém
- 15 lžic mléka
- 7 dkg cukru
- šťáva z půlky pomeranče
- lžíce hrubé mouky
- jeden žloutek
- 5 dkg másla
ngred5ence kvedlá0e na plotně, až to zhoustne (pozor, nepřipálit). Vychladlý krém se namaže na polovinu placky, poklade se na kousky nakrájenými dílky z půlky pomeranče, zabalí se do rolády a dá do studena. Pak se nakrájí na řezy a ozdobí neslazenou ušlehanou šlehačkou. (Zde jsem si dovolila přesně citovat recept babičky Emilky)
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancova-rolada-babicky-emilky
Co se zbývajícími 7 dkg cukru a 1 žloutkem?