Upravený recept:
- 3 vejce
- 160g cukru krupice
- 100ml oleje
- 200ml vlažné vody
- 300g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1-2 polévkových lžic kakaa.
Náplň
- 250g másla
- 200g moučkového cukru
- 500g polotučného tvarohu
Dále
- 2-3 pomeranče
- 500ml pomerančového džusu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový pudink
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Potom vmícháme olej, vodu, hladkou mouku, kypřící prášek a kakao. Vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme cca 25min na 180stupňů. Potom necháme vychladnout.
Máslo, tvaroh a cukr utřeme do hladkého krému. Tím potom potřeme vychladlé těsto.
Oloupané pomeranče nakrájíme na tenké kolečka a poklademe na krém. 2/3džusu dáme do hrne a vněm rozpustíme vanil, cukr a přivedeme k varu. 1/3džusu rozmícháme s pudinkem a ten potom přidáme do vařícího hrnce. Mícháme 2min. do zhoustnutí. Ještě teplou polevou polijeme buchtu, do druhého dne necháme stuhnout v lednici.
Zdroj: Božské pomerančové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.toprecepty.cz/recept/29884-bozske-pomerancove-rezy/ [On-line 23.11.2013]
Pomatený recept z Prostřeno:
Korpus
- hrnek polohrubé mouky 1 dávka
- kakao 2 lžíce
- hrnek cukru 1 dávka
- prášek do pečiva 1 kus
- 3/4 skleničky oleje 1 dávka
- voda 1 sklenice
Náplň
- jeden a půl tučného nebo polotučného tvarohu 1 dávka
- hrnek cukru 1 dávka
- máslo 1 kus
Poleva
- pomerančový džus 750 ml
- vanilkový pudink 2 kusy
- na ozdobu:
- plátky nebo měsíčky pomeranče 1 dávka
- šlehačka 1 kus
Celá vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Pak do směsi postupně zašlehejte olej, vlažnou vodu a nakonec i hladkou mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dejte péct do trouby. Při 180 stupních to trvá asi 25–30 minut. Upečené těsto dejte vychladnout a připravte si náplň.
Změklé máslo dejte do mísy a utřete ho spolu s tvarohem a moučkovým cukrem do hladkého krému. Tím pak rovnoměrně potřete vychladlé těsto. Teď už zbývá řezy jen dozdobit a překrýt polevou.
Asi dvě třetiny džusu dejte do kastrolku, rozpusťte v něm vanilkový cukr a zahřívejte ho až k varu. Mezitím ve zbývající třetině džusu rozmíchejte vanilkový pudink, a ten pak nalijte do vařícího se džusu v kastrůlku a asi dvě minuty vše míchejte, až poleva zhoustne. Nakonec jí ještě teplou řezy polijte, rozetřete ji po celé ploše a moučník dejte proležet (ideálně do druhého dne do lednice). Ozdobíme kopečkem šlehačky a kouskem pomeranče.
Recept je opravdu mírně pomatený… Vybrali jsme pro Vás velmi podobný a vložili jej před původní. Děkujeme za upozornění.
Prosím Vás u pomerančovýho řezu a hlavně u korpusu se neshodují ingredience s technologickým postupem !!!??? Děkuji.