Ingredience
- filé z lososa 4 kusy
- med 2 lžíce
- olej 1 lžíce
- citron 1 kus
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- pomeranč 2 kusy
- máslo 4 plátky
- půl celeru 1 dávka
- petržel 2 kusy
- brambory 4 kusy
1.Lososa omyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme uležet. Na oleji pak lososa zprudka opečeme. Jeden pomeranč nakrájíme na plátky a rozložíme ho do pekáčku, kde na něj následně poklademe lososa. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme na rybu. Lososa potřeme medem, posypeme pomerančovou kůrou a položíme plátek másla. Necháme deset minut zapéct.
2. Na pyré uvaříme brambory, celer a petržel, vše pokrájené na menší kusy. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, ozdobíme petrželí a s kouskem másla podáváme k lososu.
Zdroj: Pomerančový losos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancovy-losos[On-line 27.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář