reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomerančový losos

Ingredience

  • filé z lososa 4 kusy
  • med 2 lžíce
  • olej 1 lžíce
  • citron 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • pomeranč 2 kusy
  • máslo 4 plátky
  • půl celeru 1 dávka
  • petržel 2 kusy
  • brambory 4 kusy

1.Lososa omyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme, pokapeme citronem a necháme uležet. Na oleji pak lososa zprudka opečeme. Jeden pomeranč nakrájíme na plátky a rozložíme ho do pekáčku, kde na něj následně poklademe lososa. Z druhého pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou nalijeme na rybu. Lososa potřeme medem, posypeme pomerančovou kůrou a položíme plátek másla. Necháme deset minut zapéct.

2. Na pyré uvaříme brambory, celer a petržel, vše pokrájené na menší kusy. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, ozdobíme petrželí a s kouskem másla podáváme k lososu.

Zdroj: Pomerančový losos; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancovy-losos[On-line 27.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.