- 1 kg pórku
2 l drůbežího vývaru
1 kg brambor
0,3 l smetany
0,1 l slunečnicového oleje
1/2 balíčeku červené čočky
0,1 kg másla
2 – 3 ks vajec
sůl, pepř
Opraný nakrájený pórek a oloupané pokrájené brambory krátce orestujeme na oleji a zalejeme vývarem. Prováříme asi ½ hodiny. Mezitím dáme vařit čočku. Potom odebereme ½ polévky do jiného kastrolu a rozmixujeme . Přidáme zbytek nerozmixované polévky. Přidáme uvařenou čočku, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Na závěr do polévky vmícháme máslo a vejce.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/393-porkova-polevka-s-cervenou-cockou/
Poslední tip, trik či komentář