Suroviny
- bílé pečivo na krutony
- pórek 3 ks
- droždí 1 kostka
- olej nebo máslo
- máslo 100 g
- zeleninový bujón v kostce 1 ks
- světlá jíška
- sůl
- pepř
- vegeta
Pórky (světlou část) nakrájíme na menší kousky. V hrnci roztavíme máslo a na něm rozpustíme droždí. Přihodíme pórek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem (lépe zeleninovým), osolíme. Vaříme do změknutí, aby byl pór ještě trochu křupavý. Zahustíme instantní nebo vlastní jíškou dle potřeby. Podáváme s opečenými krutony.
Zdroj: Pórková polévka s opečenými houstičkami na másle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka-s-opecenymi-houstickami-na-masle [On-line 09.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář