reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórková polévka s opečenými houstičkami na másle

Suroviny

  • bílé pečivo na krutony
  • pórek 3 ks
  • droždí 1 kostka
  • olej nebo máslo
  • máslo 100 g
  • zeleninový bujón v kostce 1 ks
  • světlá jíška
  • sůl
  • pepř
  • vegeta

Pórky (světlou část) nakrájíme na menší kousky. V hrnci roztavíme máslo a na něm rozpustíme droždí. Přihodíme pórek a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem (lépe zeleninovým), osolíme. Vaříme do změknutí, aby byl pór ještě trochu křupavý. Zahustíme instantní nebo vlastní jíškou dle potřeby. Podáváme s opečenými krutony.

Zdroj: Pórková polévka s opečenými houstičkami na másle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porkova-polevka-s-opecenymi-houstickami-na-masle  [On-line 09.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.