- pepř 1 lžička
- sůl 1 lžička
- rozmarýn 2 g
- brambory 1 kg
- polohrubá mouka 10 g
- vejce 2 g
- vegeta 1 lžička
- majoránka 1 lžíce
- strouhanka 5 g
- drcený kmín 1 lžička
- kuřecí stehenní řízky 5 g
- plátky šunky 100 g
- plátky sýra 100 g
- bujon 1 kostka
Připravíme těsto na bramboráčky: Oloupeme brambory pro pět osob a nastrouháme je. Přidáme vejce, koření, mouku, strouhanku, česnek, majoránku a promícháme ve vláčné těsto.
Omyjeme maso a okořeníme dle vlastní chuti a sezony tím, co dům či zahrada dají. Řízky prudce osmahneme na oleji na pánvi, podlijeme vývarem, proložíme rozmarýnem a dusíme doměkka.
Než maso změkne, smažíme nejlépe v lívanečníku bramboráčky, aby byly malé a pravidelné. Pak vrstvíme „pohoří“. První bramboráček proložíme masem, na druhý dáme sýr a šunku a opět bramborák. Zapíchneme špejli, aby pohoří drželo pohromadě, polijeme šťávou z masa a zasypeme strouhaným sýrem. Dozdobíme zeleninou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/porubske-pohori [on-line 29.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář