Potřebujeme:
- ½ hlávky menšího zelí
- 2 brambory
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovku rajčat
- 300 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžičku másla
- mletý černý pepř
- sůl
Do hrnce dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek, kostičky brambor, vývar a sůl. Povaříme pod pokličkou asi 5 minut. Mezitím nakrájíme na kousky listy zelí a přidáme je do hrnce k bramborům i s konzervovanými rajčaty. Vaříme 10-15 minut, opepříme a dosolíme. Nakonec přidáme lžičku másla pro zjemnění chuti. Podáváme s plátkem dobrého tmavého chleba.
Zdroj: Posilňující zelňačka; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/posilnujici-zelnacka-nejlepsi-na-jarni-unavu.html [On-line 19.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář