reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírované kuře plněné nakládaným lanýžem, bílý chřest se šalotkovým máslem, rozinkami a oříškem, bramborová omáčka

4 porce

  • 4 kuřecí prsa „supreme“
  • 1 nakládaný lanýž
  • lanýžový olej
  • 200 g hnědých žampionů
  • sůl
  • bílý pepř
  • 400 ml silného kuřecího vývaru

Do každé kuřecí porce prořízneme kapsu. Kuře osolíme a opepříme.

Žampiony nahrubo nastrouháme, osmahneme je na lanýžovém oleji, lehce strouhneme nakládaný lanýž, vše dobře promícháme, podle chuti osolíme a směsí plníme kuřecí kapsy.

Každou porci zabalíme do folie, dost pevně, folii propícháme vidličkou a dáme vařit do silného kuřecího vývaru. Vaříme pozvolna 20 − 25 minut.

ragú z chřestu

  • 400 g bílého chřestu
  • 1 šalotka
  • 70 g másla
  • 50 g rozinek
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • bílé víno

Chřest oškrábeme a dřevnaté konce odkrojíme. Nakrájíme jej na hranolky, hlavičky ponecháme vcelku.

Šalotku nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme ji na másle dosklovata, přidáme chřest, rozinky, muškátový oříšek, zastříkneme vínem a krátce povaříme.

bramborová omáčka

  • 150 g brambor
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 50 g másla
  • špetka šafránu

Brambory uvaříme v kuřecím vývaru a spolu s máslem a špetkou šafránu rozmixujeme v hustou omáčku.

Můžeme dozdobit plocholistou petrželkou.

Zdroj: Pošírované kuře plněné nakládaným lanýžem, bílý chřest se šalotkovým máslem, rozinkami a oříškem, bramborová omáčka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1708-posirovane-kure-plnene-nakladanym-lanyzem-bily-chrest-se-salotkovym-maslem-rozinkami-a-oriskem-bramborova-omacka/  [On-line 07.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.