- 2 sáčky kysaného zelí
- 400 g uzených žeber
- 1 klobása (nejlépe pikantní)
- 2 střední brambory
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- trocha sušených hub
- mouka
- kmín
- pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- majoránka
- mletá sladká paprika
- 40 g mouky
- voda
Uzená žebra vaříme ve vodě doměkka, uvařená vyjmeme a do vývaru dáme vařit pokrájené zelí, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Přilijeme vodu do 3/4 hrnce. Vše vaříme doměkka, zhruba v polovině vaření přidáme houby a
veškeré koření, včetně špetky soli. Z žeber obereme uvařené maso, které nakrájíme na malé kousky. Na pánvi na oleji zpěníme cibuli, restujeme ji dozlatova a nakonec k ní přidáme nakrájené maso. Vše chvíli restujeme a nakonec směs přidáme do polévky, která je již téměř uvařená. Vše ještě chvíli vaříme a nakonec jemně zahustíme moukou s trochou vody. Vaříme ještě asi 10 minut, poté polévku vypneme, dochutíme utřeným česnekem a případně přisolíme.
Pozor na solení, jelikož uzená žebra jsou již slaná.
Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/ct_Zuzka_Belohorcova.pdf
Poslední tip, trik či komentář