4 porce
- 8 lžic jemných ovesných vloček
- 4 lžíce krupicového cukru
- 2 plátky červeného melounu
- 2 limetky
- hrst máty
- 2 kelímky vanilkového smetanového krému
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce mletého máku
Vločky nasucho opražíme dorůžova.
Cukr rozpustíme, jakmile zhnědne, vlijeme a rozetřeme jej na pečicí papír, necháme vystydnout a rozdrtíme.
Meloun nakrájíme na drobné kostičky, ochutíme mátou, limetkovou kůrou a šťávou.
Do skleniček klademe podle své libosti meloun, vločky, vanilkový krém, med, mák a ozdobíme kousky karamelu.
Zdroj: Pražené ovesné vločky s karamelem, červeným melounem, vanilkovým smetanovým krémem a makovým medem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1726-prazene-ovesne-vlocky-s-karamelem-cervenym-melounem-vanilkovym-smetanovym-kremem-a-makovym-medem/ [On-line 20.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář