reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Přešovický obložený krajíc

Ingredience

  • topinky z chleba 5 kusů
  • horčice 1 lžíce
  • cibule 1 kus
  • vejce 5 kusů
  • kečup 1 dávka
  • listová zelenina,(řapíkatý celer, hlávkový salát, čínské zelí apod.) 1 dávka
  • šunka 5 plátků
  • tvrdý sýr 5 plátků
  • naložená kapie 2 kusy

1. Usmažíme si topinky a uvaříme si ztracená vejce. (Vejce rozklepnuté ve sklenici se nalije do vroucí vody, ve které se napřed lžící udělá vír. Za stálého míchání do kruhu se vaří 1,5-2 minuty, aby žloutek zůstal uvnitř tekutý.)

2. Topinka se potře slabou vrstvou hořčice. Na jeden okraj krajíce se položí ztracené vejce, na zbytek krajíce se naskládá zbylá bílková sraženina. Potom se vejce osolí a posype najemno nakrájenou cibulkou. Tato vrstva se překryje kečupem, a na něj se položí listová zelenina. Na samý vrch umístíme šunku a tvrdý sýr a dozdobíme nakládanou kapií. Těsně před servírováním se vejce zvenku propíchne, a tekutý střed nám barevně dotvoří design na talíři.

Zdroj: Přešovický obložený krajíc; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/presovicky-oblozeny-krajic [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.