Suroviny
- vepřová kotleta 5 ks
- vejce 3-4 ks
- strouhanka 2 hrnky
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej na smažení
- slanina
- cibule dle libosti
Bramboroví ježci:
- brambory 5 ks
- anglická slanina
- tvrdý sýr
- sůl
- pepř
Naklepeme vepřové plátky, které osolíme, opepříme, posypeme trochou sušeného česneku, necháme chvíli odpočinout. Mezitím si rozšleháme vejce s trochou solí a pepřem. Maso obalíme ve strouhance, strouhanku trošičku vmačkáme, pak obalíme v připraveném vajíčku, ihned dáme smažit na rozpálený olej na pánev a opečeme z obou stran. Maso přendáme do pekáče a prokládáme je plátky slaniny a kroužky cibule. Zalijeme je trochou oleje s vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na hodinu a půl.
Brambory oloupeme, podélně rozkrojíme a poloviny klademe na pečicí papír. Hřbety brambor mírně nakrájíme na ježka, nesmíme je prokrojit! Do mezer dáváme slaninu a navrchu je posypeme sýrem. Dáme zapéct do trouby asi na 20-30 minut dle velikosti brambor.
Zdroj: Prokládaný vepřový plátek s plněným bramborovým ježkem, dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prokladany-veprovy-platek-s-plnenym-bramborovym-jezkem-dip [On-line 24.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář